Over Videvos

Een mooi plaatje maken is één ding. Zorgen dat iemand goed op beeld komt, is een andere. Niet iedereen voelt zich meteen comfortabel, zo in de spotlight.

Ik krijg vaak terug van mensen dat het voor de camera staan echt niet hun ding is, maar dat door mijn werkwijze het ze alleszins meeviel. Als ik dan achteraf van mensen terugkrijg dat ze vinden dat ze er goed op staan, en dat mij dat gelukt is, dan beschouw ik dat als groot compliment. Missie geslaagd! Het gaat mij dus niet alleen om het plaatje, maar ook om hoe je mensen benadert, ze op hun gemak stelt en met echte aandacht de authentieke mens vastlegt.

Natuurlijk geniet ik er als cameraman van om mooie beelden te maken. En als editor om in de montage te spelen met beeld, geluid, (montage)ritme en kleur, om zo het verhaal het beste tot zijn recht te laten komen.

Sinds 2007 ben ik actief als zelfstandig filmmaker. Ik werk voornamelijk in opdracht van overheids-, zorg- en onderwijsinstellingen.

Opdrachtgevers

Een greep uit de opdrachtgevers:

Gemeente Groningen, NOM, Blend creative events, provincie Groningen, provincie Drenthe, Statement communicatie adviesbureau, gemeente Midden-Groningen, Noorderlink, SNN, Initio, Martiniziekenhuis, UMCG, Universiteit van Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Stenden/NHL, Zorgbelang Fryslan, Zorgbelang Groningen, The School of Life Amsterdam.