Portfolio

Videoclip 'Thrilling Groningen'

In samenwerking met De Jongens van Lucht is deze videoclip tot stand gekomen, op initiatief van Veenbrand, Stichting Groningen Noord en Remko Wind. Videvos deed een deel van het camerawerk (1 van de 4 camera's op de Grote Markt en de shots in de weilanden) en de montage. 

Client Neem Je Recht deel 1

Met het project 'Client neem je recht' wil Zorgbelang Fryslan mensen meer bewust maken van hun rol binnen hun eigen medische behandelingen. Dit eerste deel gaat over de arts-patiënt relatie Welke vragen stel je en, misschien nog belangrijker, hoe ga je met je arts om? Opdrachtgever: Zorgbelang Fryslan. Doelgroep: trainers, ouderen en patiënten.

lees meer

Inburgering

Inburgeren levert 'nieuwe Nederlanders' veel op. Dat was de boodschap die de gemeente Groningen graag in deze film wilde hebben. Wat het oplevert is dat ze kunnen meedoen in de samenleving, wat eigenlijk de basis is. En dat begint met het leren van de Nederlandse taal. Opdrachtgever: Gemeente Groningen

lees meer

Client Neem Je Recht deel 2

Met het project 'Client neem je recht' wil Zorgbelang Fryslan mensen meer bewust maken van hun rol binnen hun eigen medische behandelingen. Dat betekent ook dat je behandeling kunt weigeren. Maar hoe doe je dat wanneer je dat zelf niet meer kunt, wanneer je 'wilsonbekwaam' bent? Je kunt je hierop voorbereiden door een schriftelijke wilsverklaring behandelbeperking op te stellen. Wat dit is en hoe dat gaat, kun je in deze film zien.

lees meer

De Kleinste Verkiezingsquiz

De Kleinste Verkiezingsquiz heeft in deze eerste en laatste aflevering een speciale gast: burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel.Het spotje is gebruikt om de inwoners van Groningen te informeren over de procedure tijdens het stemmen.Opdrachtgever: Gemeente Groningen

lees meer

Ebbingekwartier

Eerste van vier afleveringen over het Ebbingekwartier en de creatieve industrie in de stad Groningen. In co-productie met Brug7 werd deze documentaire gemaakt, gekoppeld aan ebbingeci.nl. Hier zijn alle documentaires te zien, maar ook een 360 graden video van het gebied en een omgeving waar bewoners en gebruikers van het gebied zelf content kunnen leveren.

lees meer

Bslim

Bslim is hèt sportieve leefstijlproject in Groningen. Het project brengt met haar sport-en beweegactiviteiten duizenden kinderen en jongeren in beweging. Daarnaast wordt er ook aandacht gegeven aan gezonde voeding en fairplay.

lees meer

LeRoy gebieden Groningen

Het LeRoy gebied in de Groningse woonwijk Lewenborg is openbaar groen wat qua ontwikkeling en onderhoud in handen is van de bewoners van de wijk.Ten tijde van de bouw van de woonwijk vatte de gemeente Groningen het plan op om het openbare groen te laten ontwikkelen door natuurfilosoof Louis Leroy, in samenwerking met de nieuwe bewoners van de wijk.Deze film laat zien hoe deze aanpak zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Verder is te zien hoe het gebied veranderd is en welke projecten er gerealiseerd zijn.

lees meer

Bedrijfshulpverlening Hanzehogeschool

Opdrachtgever: facilitaire dienst van de Hanzehogeschool
Concept en script: Marieke Verdijk en Joshua Vos
Regie: Joshua Vos en Marieke Verdijk
Camera: Joshua Vos & Pieter van Dijken
Muziek: Matthijs van der Veer
Logistiek opnames en rook: Arborie support
"> Medewerkers en studenten moesten meer bewust gemaakt worden van het belang van goede bedrijfshulpverlening. Gekozen werd voor een filmconcept waarin  je eerst ziet hoe het mis kan gaan. Vervolgens zie je hoe een goede ‘BHV’ een hoop ellende kan besparen.Opdrachtgever: facilitaire dienst van de HanzehogeschoolConcept en script: Marieke Verdijk en Joshua VosRegie: Joshua Vos en Marieke VerdijkCamera: Joshua Vos & Pieter van DijkenMuziek: Matthijs van der VeerLogistiek opnames en rook: Arborie support

lees meer

Anderhalvelijnszorg - conferentiefilm - Deel 1: Zorg in de regio

Dit filmpje werd gemaakt voor de conferentie over anderhalvelijnszorg en de toekomst van de zorg. Via deze films kwamen de behoeftes en de belevingswereld van de patiënten aan bod. Het filmpje bestaat uit twee delen. Opdrachtgever: Zorgbelang Groningen en het UMCG Camera en montage: Joshua Vos Interviews: Jolanda Fritsma

lees meer

Anderhalvelijnszorg - conferentiefilm - Deel 2: Afstemming en maatwerk

Dit filmpje werd gemaakt voor de conferentie over anderhalvelijnszorg en de toekomst van de zorg. Via deze films kwamen de behoeftes en de belevingswereld van de patiënten aan bod. Het filmpje bestaat uit twee delen.Opdrachtgever: Zorgbelang Groningen en het UMCGCamera en montage: Joshua VosInterviews: Jolanda FritsmaGraphics en co-productie: Schwung Visuell

lees meer

Compassieprijs 2013: Marjolijn Onvlee

De compassieprijs wordt uitgereikt aan de persoon die de harten heeft weten te verzachten en mensen heeft weten te verbinden. In 2013 is het thema media. Marjolijn Onvlee is genomineerd voor haar werk voor het radioprogramma 'Radio Steunkous'.

lees meer

Onderhandelen volgens Thomas en Kilmann

De vijf onderhandelingsstrategieën in de praktijk, zoals beschreven door Thomas en Kilmann.Opdrachtgevers: FNV professionals en Caro van Roon Training & Advies

lees meer

Het Consultatieteam Pesten in beeld

Het Consultatieteam Pesten adviseert en ondersteunt scholen en ouders bij pestproblemen.Deze film introduceert het team en de methodes die toegepast worden.Presentator Alice Faber gaat bij scholen langs waar het Consultatieteamactief is geweest om te kijken hoe het werkt en wat de ervaringen zijn.

lees meer

Doorgaan met behandelen, of niet?

Deze scène staat symbool voor de filosofie van de stichting Cura Vera, die ook de opdrachtgever is. De theater-setting is gekozen omdat zo de nadruk op de inhoud en op het spel komt te liggen. Omdat het zo kernachtig het gedachtegoed weergeeft, kan het goed gebruikt worden tijdens voorlichting en presentaties, maar ook voor verspreiding via social media.

lees meer

Zorg op maat voor te vroeg geboren kinderen

Deze film presenteert vier onderzoeken over de ontwikkeling van te vroeg geboren baby's. In feite is het een vervanging van een presentatie zoals dat normaal gegeven wordt waarbij iemand zijn onderzoek presenteert aan de hand van een presentatie. De onderzoeken zijn uitgevoerd door het lectoraat Kind, Taal en Ontwikkeling van de Hanzehogeschool Groningen.

lees meer

4 Mei in het Park

Een sfeerverslag van de eerste editie van 4 Mei in het Park in Groningen.

lees meer

Promotiefilm Zorgbelang Groningen

Zorgbelang Groningen zet zich in voor goede zorg voor alle inwoners van de provincie Groningen. Deze film laat zien hoe ze samenwerken met alle partijen die hierbij betrokken zijn.

lees meer

Impressie workshop 'Ontdek je talent'

FNV Professionals organiseerde de workshop 'Ontdek je Talent' en vroeg aan Videvos hier een videoregistratie van te maken.

lees meer

Caro van Roon - trainer, coach en adviseur

Een korte introductie van Caro van Roon, over haar werk als trainer, coach en adviseur.

lees meer

Presentatie video Irma van Steijn

In een korte video presenteert psychologe Irma van Steijn zichzelf en haar visie op therapie.

lees meer

Presentatievideo Jeroen Stek

In een korte video presenteert psycholoog Jeroen Stek zichzelf en zijn visie op therapie.

lees meer

Presentatievideo Bernard Maarsingh

Videopresentatie van psycholoog Bernard Maarsingh, waarin hij zichzelf als psycholoog en zijn visie op therapie geeft. Alle psychologen van de praktijk Maarsingh en van Steijn in Leeuwarden hebben een soortgelijke, persoonlijke, presentatievideo. 

lees meer

Videoclip 'Thrilling Groningen'

In samenwerking met De Jongens van Lucht is deze videoclip tot stand gekomen, op initiatief van Veenbrand, Stichting Groningen Noord en Remko Wind. Videvos deed een deel van het camerawerk (1 van de 4 camera's op de Grote Markt en de shots in de weilanden) en de montage. 

lees meer

Cycling in Groningen without age

"> Iedereen heeft recht op wind in de haren, ook ouderen die niet meer zo mobiel zijn. "Cycling in Groningen without age" wil dit voor elkaar krijgen. Ondersteund door Fietsstad Groningen werd tijdens Let's Gro een pilot gedraaid. Dit is een kort verslag hiervan

lees meer

Plezier op School Groningen

Plezier op School is een twee- of vierdaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De cursus biedt een steuntje in de rug bij een nieuwe start in het voortgezet onderwijs. Videvos maakte deze promotiefilm voor de cursus om meer deelnemers te werven.

lees meer

De Verenigbare Club

Joshua maakte met De Jongens van Lucht deze promofilm voor De Verenigbare Club. DVC brengt sportclubs en werkzoekenden met elkaar in contact en voorziet zo in een behoefte van sportclubs naar vrijwilligers en van werkzoekenden naar werkervaringsplekken en een vergroting van hun netwerk.

lees meer

Parels voor de Lewen - Dagoverzicht

Parels voor de Lewen is een gratis cultureel festival in de wijk Lewenborg. Door Lewenborgers georganiseerd en uitgevoerd, voor iedereen die interesse heeft in cultuur, natuur en muziek. De eerste editie was in 2016. Dit dagoverzicht laat in vogelvlucht zien wat er die dag allemaal te doen was.

lees meer